Mylo produkty s certifikátom CosmEthically ACTIVE

Kozmetika Mylo nedávno získala certifikát CosmEthically ACTIVE. Ide o prvý certifikát, ktorý hodnotí kozmetický výrobok podľa prírodného pôvodu zložiek, koncentrácie kozmeticky aktívnych zložiek a kozmetickej účinnosti samotného výrobku.

Sviežosť, Olivín, Inovať, Herbárium, Ruža a granátové jablko. To sú produkty, ktoré sú po novom už aj certifikované. Certifikát CosmEthically ACTIVE sa líši od všetkých ostatných kozmetických certifikátov tým, že rozpoznáva výrobky, ktoré obsahujú aktívne zložky a čo je ešte dôležitejšie, identifikuje koncentráciu týchto zložiek v kozmetických výrobkoch. Certifikát spotrebiteľom umožňuje okamžite rozpoznať výrobky, ktoré sú vyrobené výlučne z prírodných zložiek v kozmeticky aktívnych koncentráciách.

Prečo je koncentrácia dôležitá?

Kozmeticky aktívne zložky sú zodpovedné za požadované účinky produktov starostlivosti o pokožku, napr. antioxidačné účinky. Kozmetické predpisy sú však veľmi zle definované z hľadiska kozmeticky aktívnych koncentrácií. To spravidla umožňuje zahrnúť do produktu len minimálne a nie nevyhnutne účinné množstvá kozmeticky aktívnych zložiek.

Bez vhodnej koncentrácie potom nemožno očakávať žiadne výrazné kozmetické účinky. Certifikát CosmEthically ACTIVE poskytuje istotu kozmetického výrobku založeného na dôkazoch, formulovaného s použitím kozmeticky aktívnych zložiek, u ktorých bolo vedecky dokázané, že ich použitím bude dosiahnutý kozmetický účinok.

Pomáhajú koži aj prírode

Certifikát CosmEthically ACTIVE je udeľovaný výrobkom, ktoré sú založené na prirodzených potrebách pokožky a sú prijateľné pre životné prostredie, čo znamená, že jednotlivé kozmetické prísady, ktoré obsahujú, sú vysoko biologicky odbúrateľné.

Povoľuje iba ekologicky prijateľné kozmetické suroviny vrátane tých, ktoré sa nachádzajú v prírode a niektorých, ktoré sa v prírode nevyskytujú a nedajú sa nahradiť úplne prírodnými kozmetickými zložkami. U tých je však striktne vyžadované, aby boli syntetizované z prírodných stavebných kameňov, na ktoré sú následne rozdelené.

Kritériá certifikátu CosmEthically ACTIVE

  • kozmetický výrobok musí spĺňať platné kozmetické predpisy
  • kozmetický výrobok nesmie byť testovaný na zvieratách
  • je povolené iba používanie fyziologicky a ekologicky prijateľných kozmetických zložiek prírodného aj syntetického pôvodu
  • výber jednotlivých kozmetických zložiek, obzvlášť kozmeticky aktívnych, je racionálny a podložený dôkazmi
  • kozmeticky aktívne zložky sú zapracované do kozmetických výrobkov v koncentráciách založených na dôkazoch
  • jednotlivé kozmetické zložky v konečnom zložení musia byť vyberané striktne od prípadu k prípadu, bez nadbytočných prísad a ich celkový počet by mal byť obmedzený na minimum 

Kto certifikát udeľuje?

Modern CosmEthics je združenie profesionálov z oblasti kozmetológie, ktorých cieľom je rozšíriť znalosti o kozmetických aktívnych kozmetických výrobkoch a s nimi súvisiace hodnoty, ktoré vychádzajú z prirodzených potrieb pokožky, fyziologicky a ekologicky prijateľných kozmetických prísad a moderných kozmetických prístupov. Aby spotrebiteľom poskytli potrebné informácie čo najzrozumiteľnejším spôsobom, pripravujú odborné knihy a iné vedecké publikácie, ako aj rady týkajúce sa kozmetických prípravkov. Certifikát CosmEthically ACTIVE vyvinuli pre spotrebiteľov, ktorí hľadajú tie najprirodzenejšie, pokožke a životnému prostrediu šetrné kozmetické výrobky dostupné na globálnej úrovni.

Pripravila: Petra Vagaská

Foto: www.petrarjabinin.com

Zdroj: https://moderncosmethics.com/

naspäť na Blog

Pridaj komentár