Mylujem sa – Lucia

Mylujem sa je rubrika o našich zákazníčkach. Cez ich príbehy vám predstavujeme Mylo produkty. Spisovateľka Lucia nám porozprávala, ako sa stará o svoju zmiešanú pleť.

Ahoj Lucka, môžeš sa nám predstaviť? 

Volám sa Lucia, mám 34 rokov a som mama Adama. To, že som mama Adama, je v mojom živote dosť zásadné. Pred ním som bola totiž niekto úplne iný. Vyštudovala som francúzsky a taliansky jazyk, tlmočila a cestovala po svete. Na materskej dovolenke som začala písať prvú knihu. Robila som to ako psychohygienu, ale aj kvôli tomu, aby všetko, čo si ja pamätám z detstva ako výrobu šúľancov a perkov, domácu čokoládu, maminu sviečkovú omáčku, ostalo uchované pre Adama a jeho generáciu. Založila som si svoje mini vydavateľstvo a realizujem sa písaním a produkciou svojich dizajnových kníh. Takže na otázku kto som, by som veľmi rada odpovedala, že som spisovateľka.

Ako si sa dozvedela o Mylo? 

Prvý produkt od Mylo som dostala na Vianoce od mojej kamarátky asi pred piatimi rokmi. Bol to olejček na tvar. Mylo som dovtedy vôbec nepoznala, ale do tej fľaštičky som sa okamžite zamilovala. Vtedy malo Mylo ešte starý obal… Keď som olejček domíňala, tak som pátrala na internete, kde Mylo kúpiť. Nebolo ani zďaleka toľko možností ako dnes. Obchodov s prírodnou kozmetikou bolo oveľa menej a v Trnave sa Mylo kozmetika nepredávala veru nikde. Vždy som sa tešila na lokálne trhy a rínky, kde som vedela, že bude aj Barborka so svojím Mylo stánkom. Tam sa dalo všetko ovoňať a vyskúšať... Teraz dávam takéto darčeky svojim kamarátkam ja.

Povedz nám, aký máš typ pleti a aké produkty od Mylo sa ti najviac páčia.

Moja pleť je zmiešaná. Vždy sa mi zhorší v dôsledku PMS. Potom sa dám v priebehu dvoch týždňov dokopy a celé sa to opakuje... ale toto určite nie je iba môj problém. Môj najobľúbenejší produkt je Mladosť. Raz, keď to bola úplná novinka a nevedela som, čo je zač, som ho kúpila mamine ako darček k narodeninám. Mal to byť vlastne taký fór, že „kto povedal, že mladosť sa kúpiť nedá?“...zasmiali sme sa, teda účel to splnilo a potom olejček otvorila. A ja som mala deja vu, lebo Mladosť mi vonia ako vianočná fondánová salónka. Ešte v ten deň som ho kúpila aj sebe. Dokonalá starostlivosť na noc. Aspoň sa mi sladko sníva.

Popíšeš nám svoj beauty (hlavne Mylo :-)) rituál? 

Je september a s ním pomaly ale iste začal aj môj vaňový rituál. V lete si dám rýchlu sprchu a s mokrými vlasmi vyrážam do ulíc, ale v zime je pre mňa najväčší relax vaňa. Zapálim si sviečku a celé telo vypílingujem Citrínom. Milujem tento píling! Voniam po ňom ja, uterák a vlastne aj celá kúpeľňa. Niekedy sa už nepotrebujem ani nakrémovať, lebo mi po ňom zostane jemne naolejovaná pokožka, ale ak mám telo veľmi suché, siahnem po kréme Oh la la.

Na tvár som dôsledná, verím, že mi to jedného dňa vráti. Odlíčim sa každý večer, aj v deň keď nalíčená nie som. Len nedávno som objavila svoj nový must have produkt, Moissanit. Lákalo ma skúsiť ho už dávno, ale odrádzalo ma, že je to odličovacie mlieko a bála som sa , že ma bude zbytočne mastiť. Opak je pravdou, je skvelý a dokážem si s ním odlíčiť celú tvár a aj oči. A vôbec neštípe!

Potom už len jemne dočistím Kvetovou vodou. Priznám sa, že tú nepoužívam iba na tvár, ale ako osvieženie na celé telo. Očný krém Aura používam dlhšie. Vyhovuje mi, lebo sa dá aplikovať iba kvapka a vklepkať pod oči, ale aj väčšie množstvo a urobím si masáž očného okolia s rolerom.

Vieme, že teraz chystáš s Mylo spoluprácu k svojej novej knižke Bohémky. Môžeš nám prezradiť, kto sú podľa teba Bohémky?

Ťažko opísať, alebo urobiť model, kto je a kto nie je bohémka. Bohémku nevidím ako klišé, ženu, čo popíja víno pri západe slnka a vietor jej odfukuje vlasy z tváre… Bohémky sme podľa mňa všetky, len každá inak. Ja mám momentálne také obdobie, že nosím mužove biele košele, a niekedy si dám aj jeho parfum a cítim sa bohémskejšie ako kedykoľvek predtým. 

Autor: Veronika Ragan

Mylo odporúča na starostlivosť o pokožku v chladnom sychravom počasí:

Príchodom sychravého jesenného počasia trávime viac času vo vnútri, naše telo prirodzene inklinuje k zahrievaniu sa, a preto si častejšie doprajeme príjemný kúpeľ. Umocniť tento zážitok môžeme použitím pílingového olejového gélu Citrín, ktorý je zmesou rastlinných olejov z marhuľových jadierok, BIO slovenského oleja zo slnečnicových semiačok, esenciálnych olejov z neroli, mandarínky, pačuli a ylang - ylang. Telo si navlhčíme a potom krúživými pohybmi vmasírujeme Citrín do pokožky. Masáž môže byť veľmi dlhá. Vychutnajte si ju. Prekrvte svoju pokožku, zbavte ju odumretých buniek, bude tak lepšie absorbovať výživu, ktorú na ňu aplikujete po kúpeli. Citrín vašu pokožku prevonia na dlhý čas aj po okúpaní. Nevysuší ju. Po kúpeli môžete na telo aplikovať krém z bambuckého masla Oh la la! Obsahuje esenciálny olej z levandule úzkolistej, ktorý odbúrava stres a pomáha pri liečbe kožných problémov. Umocnite účinky esenciálnych olejov hlbokou inhaláciou pri nanášaní krému, dostanú sa tak až do vášho krvného obehu, kde pôsobia terapeuticky aj zvnútra.

 

 

 

 

 

naspäť na Blog

Pridaj komentár